260 views

Xiaomi Mi 6 review en prijs

Populairste smartphones van nu:

De Xiaomi Mi 6 dateert van april 2017. Dit is een Chinese smartphonefabrikant die sinds 2011 goed geprijsd toestellen op de markt brengt. De Xiaomi Mi 6 kopen? Lees vooraf de review, hoe dit toestel het bij een test doet en de prijs van deze smartphone.

Behuizing, voorkant en display

De Xiaomi Mi 6 is voorzien van een roestvrij stalen frame. Op zich is dit bijzonder, omdat niet veel smartphones hiermee zijn uitgerust. De voor- en achterkant is geheel van glas. Xiaomi heeft een IPS LCD touchscreen aangebracht. Deze heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels. De schermverhouding bedraagt 71,4%. Dit is niet opvallend groot, wat mede veroorzaakt wordt door de brede schermranden aan de boven- en onderzijde.

De contrastverhouding op het beeldscherm is zeer goed. De Mi 6 scoort hiermee beter dan de Huawei P9 of de Xiaomi Mi 5. Uit de testresultaten voor zonlicht leesbaarheid kwam naar voren dat de Mi 6 net onder de Apple iPhone 7 scoort, maar ruim boven de Huawei P10. Dit zijn prestaties waar Xiaomi trots op mag zijn.

Let erop dat deze smartphone alleen spatwaterdicht is. Valt de Mi 6 per ongeluk in het water, reken dan op waterschade.

Nieuwste Xiaomi MI:

Prestaties van de processor en besturingssysteem

Binnen de Mi 6 vinden we de Qualcomm Snapdragon 835 processor. Deze werd in november 2016 aangekondigd. De 835 chipset ondersteunt video’s met een hoog dynamisch bereik. Verder is de chip voorzien van Quick Charge, een technologie die zuiniger omgaat met de batterij en deze sneller oplaadt. De chip wordt ondersteund door 4 GB of 6 GB RAM werkgeheugen. Xiaomi heeft dit toestel in twee varianten uitgebracht.

Deze smartphone draait op Android 7.1.1 Nougat. Het is onduidelijk of een upgrade later beschikbaar zal zijn.

Opslagruimte

De Xiaomi Mi 6 beschikt over een opslagruimte van 64 of 128 GB. Het toestel heeft geen kaartsleuf. Dit is een nadeel, omdat de interne opslag hiermee niet uit te breiden is. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor iedereen die de Xiaomi Mi 6 wil kopen. Wie weinig foto’s maakt of geen muziek downloadt, heeft voldoende aan alleen de interne opslag.

Camera en geluid

Op deze smartphone vinden we een dual 12mp camera met 2 x optische zoom en dual LED flitser. Omdat megapixels een grote rol spelen bij de camera prestaties, krijgen we met een dual camera altijd een betere scherptediepte. Hiermee is het mogelijk om foto’s te maken waarbij het onderwerp scherp op de voorgrond staat en de achtergrond wazig is. Dit komt nog het meest overeen met professionele foto’s. De camera van de Mi 6 geeft in vergelijking met de Mi Mix 2 beduidend betere foto’s.

De Mi 6 heeft de luidsprekertest goed doorstaan. Hierbij scoorde het toestel erg goed, wat beter is dan de iPhone 7 of de Xiaomi Mi 5.

Batterij en opladen van de batterij

De 3350 mAh batterij heeft een uithoudingsvermogen van ruim 80 uur. Het betreft hier de standbytijd. Kijken we naar de batterijduur tijdens webbrowsing, dan houdt de batterij het ruim 12 en een half uur voor.

Het toestel ondersteunt snel opladen van de batterij dmv Quick Charge 3.0. Ondanks de glazen achterkant is het niet mogelijk om dit toestel draadloos op te laden.

Overige specificaties

Aan de voorzijde van de Mi 6 is een vingerafdruksensor gemonteerd. Verder is het toestel uitgerust met een kompas, barometer en versnellingsmeter. Het heeft een foto- en video editor en spelers die mp3, mp4 to divx en diverse andere formaten ondersteunen. NFC is ook aanwezig, net als ondersteuning voor wlan en Bluetooth .0. Helaas ontbreekt een radio, alhoewel dit bij steeds minder smartphones wordt gezien. Ook is er geen 3,5 mm Jack aansluiting aanwezig. Wel vind je dual-sim, waarmee het mogelijk is om twee simkaarten tegelijk in het toestel te gebruiken.

Kleuren en prijs van de Xiaomi Mi 6

De Mi 6 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, keramisch zwart, blauw en wit. Het toestel heeft een prijs van ongeveer €330. Nederlandse kopers moeten rekenen op een prijs die varieert van €397 tot €559. De keuze voor 64 GB of 128 GB opslagruimte speelt hierin mee.

Goed alternatief: de Xiaomi Mi 8. Een premium toestel met zeer goede specificaties en ook nog eens voordelig geprijsd.

Bekijk de Xiaomi Mi 8

Dit toestel is in 2018 uitgebracht en hiermee een jaar jonger dan de Mi 6.