971 views

Samsung S8 – screenshot maken

Populairste smartphones van nu:

Weet je niet hoe je een screenshot met de Samsung S8 maakt? Dit gaat heel eenvoudig met behulp van de toetsen op je toestel. Daarnaast kun je ook gebruik maken van handgebaren. Er zijn dus twee manieren om een schermafbeelding te maken. Deze afbeelding is zichtbaar in de galerij van je toestel. Je kunt hem bewerken of met vrienden delen. Handig wanneer je iets wil verduidelijken.

Screenshot Samsung S8

Hieronder vind je twee verschillende methoden voor het maken van een screenshot (schermafbeelding). Welke methode je gebruikt is afhankelijk van wat je het prettig vindt. We beginnen met de traditionele methode, namelijk het gebruik van een knoppencombinatie.

Methode 1

  • Houd de aan/uit toets tegelijkertijd met de volume omlaag toets ingedrukt

Het scherm zal even kort flitsen. Staat het geluid van je toestel aan, dan hoor je ook een sluitergeluid (fotocamera). Dit betekent dat je Samsung S8 een screenshot maakt.

Methode 2

Ook nu zal het scherm even kort flitsen. Het kan voorkomen dat de tweede methode niet werkt. In dit geval moet je de functie vegen voor schermafbeelding inschakelen:

Als het goed is werkt het nu wel, probeer het maar eens!

Over de Samsung S8

De Samsung Galaxy S8 is in maart 2017 uitgebracht. Deze smartphone heeft een 5,8 inch super amoled display met een pixeldichtheid van 570 ppi. Hiermee ervaar je zeer mooie en heldere beelden. Dit toestel is ip68 gecertificeerd en hiermee stof- en waterdicht. Het heeft beschermend glas (Corning Gorilla Glass 5).

De Galaxy S8 wordt aangedreven door een Exynos 8895 processor Dit wordt ondersteund met 4 GB-werkgeheugen. Intern is er een opslagruimte van 64 GB. Met een micro sd-kaart breid je dit uit tot maximaal 1 terabyte. Aan de achterkant vind je een enkele 12 mp hoofdcamera, aan de voorkant een 8 mp selfiecamera.

Alternatief

De Galaxy S8 kost nieuw ongeveer €485. Voor ditzelfde bedrag of wat meer zijn er prima alternatieve verkrijgbaar. Het voordeel hiervan is dat je een nieuwe smartphone met betere specificaties koopt. De Samsung S9 is een echte aanrader. Deze is uitgebracht in 2018 en heeft een 5,8 inch scherm. Uiteraard ook ip68 gecodeerd en voorzien van Corning Gorilla Glass 4. Met Exynos 9810 processor en 12 mp hoofdcamera. Niet heel veel verschil met de S8, maar wel een stuk nieuwer en een snellere processor. Je betaalt voor dit toestel ongeveer €525, verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren.

Bekijk de Samsung Galaxy S8

Wil je een nog beter toestel, dan kom je bij de Samsung S10 uit.  Dit model heeft een 6,1 inch dynamic amoled display. De pixeldichtheid bedraagt 550 ppi. Een betere bescherming, dit toestel is namelijk voorzien van Corning Gorilla Glass 6.

Pluspunt is de triple hoofdcamera met een resolutie van 12, 12 en 16 mp (telelens, ultrawide en 2x optische zoom). Dit is een echte verbetering ten opzichte van de andere modellen. Intern een geheugen van 128 of 512 GB, uiteraard uitbreidbaar tot 1 TB. Voor deze nieuwste Samsung smartphone betaal je slechts €699 (128 GB).

Bekijk de Samsung Galaxy S10