1.224 views

Samsung S10 – screenshot maken

Populairste smartphones van nu:

Er staat iets op je scherm dat je met anderen wilt delen. Met een screenshot of schermafbeelding kan dit. Hiermee maak je namelijk een afbeelding van datgene er op je scherm zichtbaar is. In dit artikel uitleg over een Samsung S10 screenshot maken. Dit kan op maar liefst 3 verschillende manieren.

Screenshot Samsung S10

Voor het maken van een schermafbeelding met de Samsung S10 heb je keuze uit 3 verschillende methoden, waarvan eentje inclusief scrollen. Allereerst de traditionele methode, gevolgd door de twee andere manieren.

Methode 1

  • Druk de aan/ uit toets tegelijkertijd met de volume omlaag knop in

Je merkt dat het scherm kort flitst en je een sluitergeluid hoort. Dit betekent dat de Galaxy S10 een schermafbeelding maakt.

Methode 2

  • Veeg met de zijkant van je hand over het scherm
  • Dit mag van links naar rechts of van rechts naar links

Door het gebruik van dit handgebaar maak je een screenshots werkt het niet? Dan moet je de functie vegen voor schermafbeelding inschakelen dit doe je zo:

  • Veeg op het startscherm omhoog of omlaag
  • Tik op de instellingen app
  • Tik op geavanceerde functies
  • Zoek naar de optie vegen voor schermafbeelding
  • Tik op de schakelaar om deze functie in te schakelen

Methode 3

Met onderstaande methode maak je een screenshot van de complete webpagina of het document:

  • Maak een screenshot volgens een van eerdergenoemden methoden
  • Tik op de extra optie scrollen

Met deze functie voeg je nog meer aan de schermafbeelding toe.

Over de Samsung S10

Met de Samsung Galaxy S10 heb je een uitstekende smartphone in handen. Samsung heeft dit model in 2019 uitgebracht. Met een 6,1 inch scherm, Gorilla Glass 6 en ip68 codering mag je op een stevig en waterdicht toestel rekenen. Deze smartphone wordt aangedreven door een Exynos 9820 processor met maar liefst 8GB RAM geheugen. Intern is er in opslagruimte van 128 of 512 GB (uitbreidbaar).

Vooral de triple camera aan de achterkant is een pluspunt. Voor een nieuwe Samsung S10 betaal je ongeveer €699 (128 GB)

Alternatief

De Samsung Galaxy S10+ is de grote broer van de S10. Hij heeft een 6,4 inch scherm met dezelfde kwalitatieve specificaties. Dit model wordt aangedreven door een Exynos 9810 octa-core processor. Intern vind je een opslagruimte van 1 TB, echt een monsteropslag! Dit kun je met nog eens 1 TB uitbreiden (micro sd-kaart). Uiteraard heeft ook deze smartphone een triple hoofdcamera, maar ook een dual selfiecamera. Je betaalt ongeveer €879 voor dit toestel, en dat is echt niet teveel.

Bekijk de Samsung Galaxy S10+

Een ander alternatief is de Samsung S11 (verwacht in 2020). Hier lees je meer over de Samsung s11 inclusief specificaties.

Controleer de beschikbaarheid van de Samsung Galaxy S11