339 views

Samsung S10 5G prijs – smartphone kopen

Populairste smartphones van nu:

De Samsung S10 5G is met zijn 6,7 inch scherm de grootste van de S10-modellen. Wil je de 5G kopen? Ontdek alles over de Samsung s10 5G prijs en specificaties. Ik geef je ook nog tips over een goedkoper alternatief.

Samsung S10 5G kopen: verkrijgbaar in Nederland?

De Samsung S10, S10 Plus en S10e zijn vanaf maart 2019 in Nederland verkrijgbaar. Hoe zit het met de 5G? Deze komt net als de andere modellen naar Europa, maar is nog even niet in Nederland en België te koop. Wil je toch dit model hebben, dan zul je moeten uitwijken naar landen als Duitsland of Frankrijk. Het is onbekend of Nederlandse providers later in 2019 dit model alsnog aanbieden, maar het lijkt wel waarschijnlijk. Hou deze website dus in de gaten!

Dit maakt de S10 5G net even anders

Ken je al het verschil tussen de Samsung S10 5G en de S10 of S10 Plus? De S10e is met een 5,8 inch scherm de kleinste van deze serie, terwijl de 5G een 6,7 inch scherm heeft en hiermee dus de grootste is.

De S10, S10 Plus en S10 5G hebben 8GB werkgeheugen, waar de S10e het met 6 GB moet doen. De processor is wel hetzelfde: ieder model wordt aangedreven door een Snapdragon 835 processor.

De S10 5G is het enige model met maar liefst vier cameralenzen. De selfie camera heeft een resolutie van 10mp. Uiteraard ondersteunt dit toestel ook het nieuwe 5G-netwerk.  je ziet dat de Galaxy S10 5G op alle gebieden net wat anders is. Logisch dat je deze smartphone graag in bezit wilt krijgen! Of hij nu wel of niet in Nederland verkrijgbaar is, wat moet dit toestel kosten?

Samsung S10 5G prijs

Eerst even kijken naar de prijs van de andere S10-modellen. Dit moeten de andere drie Samsung smartphones kosten:

Samsung S10e:

Samsung S10:

Samsung S10+:

Je ziet dat de prijzen ergens tussen de €749 en €1599 liggen. Een en ander is vooral afhankelijk van de opslagruimte. De S10 Plus is verkrijgbaar met maar liefst 1 terabyte intern geheugen. Dit is dan ook gelijk het duurste model. Hoe zit het met de prijs van het 5G-model: is deze duurder of goedkoper?

De Samsung S10 5G prijs start vanaf $869. Omgerekend naar euro’s komt dit uit op een vanaf prijs van €765. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de prijs in Europa altijd hoger zal liggen dan in Amerika. Dit heeft te maken met invoerkosten en btw.

Daarnaast kan de prijs binnen Europa per land verschillen. In Nederland verkochte producten zijn soms duurder dan wanneer je naar Zuid-Europa afreist. Voordeel is dat Nederlandse winkels een goede garantie en klantenservice bieden. Dit kom je ook niet overal tegen. Je betaalt dus ook een beetje voor de service en dienstverlening.

Opslaggeheugen Galaxy S10 5G

De Samsung S10 5G prijs is duidelijk. Deze smartphone is alleen verkrijgbaar met 256 GB opslagruimte. In tegenstelling tot andere modellen is het bij de S10 5G niet mogelijk om gebruik te maken van een micro sd-kaart. Hierdoor zit je aan de opslagruimte van 256 GB vast. Niet dat dit verkeerd is, maar het is wel opvallend dat Samsung de kaartsleuf bij dit model heeft weggelaten, vooral omdat de andere modellen dit wel hebben. Wat mij betreft toch wel een klein nadeel. Heel klein, omdat 256 GB écht wel voldoende is voor het opslaan van heel veel foto’s, video’s en audiobestanden.

Alternatief

Een goed alternatief voor de 5G is de Samsung S9+. Deze heeft een 6,2 inch scherm, dual hoofdcamera en wordt aangedreven door een Snapdragon 845 processor. Dit model kost tussen de €650 en €750.

Bekijk de S9 Plus.