261 views

Samsung Galaxy A90 (5G) prijs, review en nog veel meer

Populairste smartphones van nu:

De Samsung A90 is een smartphone met triple hoofdcamera. Samsung heeft dit toestel in de loop van 2019 uitgebracht, samen met verschillende andere modellen waaronder de A50 en A70. In dit artikel lees je alles over de Samsung A90 prijs en de belangrijkste specificaties.

Samsung smartphone met vernieuwende technische ontwikkelingen

Wat kun je van de Samsung Galaxy A90 verwachten? Laten we eerst eens even kijken wat Samsung met toestellen uit de A-serie bedoelt. Er zijn meerdere Samsung series:

 • J-serie: budget toestellen met weinig bijzonderheden
 • M-serie: lijkt de J-serie te vervangen, wel betere specificaties
 • A-serie: middenklasse toestellen met technische snufjes
 • S-Serie: vlaggenschepen van dit merk
 • Note-serie: grote (en bredere) smartphones

In 2018 kwam de Samsung Galaxy A9 op de markt. Daarna is het merk overgestapt op andere benamingen. Begin 2019 zijn de volgende modellen verkrijgbaar:

 • Galaxy A10
 • Galaxy A30
 • Galaxy A50

De A70 en A90 zijn vanaf de tweede helft van 2019 beschikbaar. Duidelijk is dat de A90 een uniek ontwerp heeft.

Belangrijkste specificaties

Benieuwd hoe de Galaxy A90 eruit ziet? Hij is niet vergelijkbaar met de A9 uit 2018. Vooral op het gebied van camera en scherm is er een duidelijk verschil. Bekijk hieronder de belangrijkste Samsung A90 specificaties.

Design en schermgrootte

Laten we direct beginnen met het design en uiterlijk van dit toestel. Dit model heeft een 6,7 inch super amoled scherm. De beeldresolutie bedraagt 2400 x 1080 pixels met 393 ppi. Hiermee kun je een mooie en heldere kleurweergave verwachten.

De Galaxy A50 is ip68 gecertificeerd: dit is de Samsung A90 niet. Ip68 codering betekent dat het toestel gedurende 30 minuten tot maximaal 1,50 meter onder water kan blijven.

Opvallend is de triple hoofdcamera. Dit is een techniek waarbij drie cameralenzen aanwezig zijn. Voordeel is dat de smartphone een volledig fullscreen ontwerp heeft. Er is een mini notch (inkeping) in het display aanwezig. Aan de voorzijde vind je een  single 32mp camera. Prima om leuke sselfies mee te maken.

In-display vingerafdrukscanner

Bij toestellen uit 2018 en 2019 bevindt de vingerafdrukscanner zich aan de onderzijde/ voorkant van het toestel. Sommige merken maken gebruik van een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Bij de Galaxy A90 is er een in display vingerafdruksensor aanwezig. Dit betekent dat de sensor in het scherm zelf zit.

Processor, werkgeheugen en besturingssysteem

De processor en het werkgeheugen bepalen de snelheid van de smartphone. Bovendien is dit ook van invloed op de accuduur. De Samsung A90 wordt aangedreven door een Snapdragon 855 octa-core processor. Het werkgeheugen is 6 GB – 8 GB groot. Samsung kiest voor toestellen uit de S-serie altijd voor een Snapdragon processor. Nu dus ook bij de A-serie.

De Samsung Galaxy A90 draait op het besturingssysteem Android 9 (Pie). Dit is later altijd upgradeble naar een nieuwere versie.

Wat je nog meer moet weten

Wat moet je nog meer over dit toestel weten? De Galaxy A90 voorzien van een 4000 mAh batterij met ondersteuning voor snelladen. Draadloos opladen is bij alle toestellen uit de A- serie niet mogelijk.

Verder er een 3,5 mm jack aansluiting, bluetooth 5.0, GPS en usb 2.0 of 3.1. Het interne geheugen is 128 GB groot. Er is in ieder geval een kaartslot aanwezig, zodat je het geheugen met een micro sd-kaart kunt uitbreiden.

Bestel hier een micro sd-kaart

Releasedatum, kleuren en prijs

De releasedatum Samsung was in september 2019. Dit toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

De Samsung A90 prijs ligt hoger dan die van de A50 of A30. De Samsung Galaxy A50 met 128 GB kost €475. Verwacht wordt dat de Samsung A90 prijs op minimaal €550 komt te liggen. Mocht je dit teveel vinden, dan is de A9 nog steeds een prima alternatief. Dit toestel heeft 4 camera’s en is hiermee een uitstekende keuze.

Bekijk de Samsung Galaxy A9

Mocht je toch voor een toestel uit de S-serie gaan, dan heb je de keuze uit een van de nieuwste modellen:

 • Samsung Galaxy S10 5G
 • Samsung Galaxy S10e
 • Samsung Galaxy S10
 • Samsung Galaxy S10+

Dit laatste model is verkrijgbaar met een opslagruimte tot maar liefst 1 terabyte! Een flink intern geheugen waar je heel wat mee kan. De Samsung S10+ met 1tb geheugen is niet goedkoop: je betaalt hiervoor voor €1599 voor. Het betreft hier wel een ‘Ten Years Galaxy Edition’. Je ontvangt de Galaxy S10+  én de Samsung Galaxy Watch 46 mm.