742 views

Samsung A7 – screenshot maken

Populairste smartphones van nu:

Een screenshot is wel een heel handige manier om vast te leggen wat er op je scherm zichtbaar is. Je maakt als het ware een schermafbeelding (printscreen). Zo kun je anderen verduidelijken wat je bedoelt. Met de Samsung A7 een screenshot maken? Dit kan op twee verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van de toetsencombinatie, maar ook van handgebaren. In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Screenshot Samsung A7

Een schermafbeelding met de Samsung A7 maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je hoeft hier alleen maar twee knoppen voor in te drukken:

Methode 1

  • Druk de aan/ uit toets tegelijkertijd met de volume-omlaag knop in

Tijdens het maken van een schermafbeelding flitst het scherm kort. Mogelijk hoor je ook een sluitergeluid, als van een fototoestel. Vind je het lastig om beide knoppen tegelijkertijd in te drukken? Dan kun je ook gebruik maken van het bekende handgebaar.

Methode 2

  • Veeg met de zijkant van je hand over het scherm
  • Dit mag van links naar rechts of van rechts naar links

Het maakt dus niks uit naar welke kant je veegt, zolang dit maar horizontaal is. Veeg je met je hand van boven naar onder (of andersom), dan activeer je mogelijk de taakbalk (statusbalk).

Wil je de screenshot direct bewerken? Hij zal even kort als miniatuurversie op je scherm verschijnen. Tik hierop en je kunt deze direct bewerken. Wil je dit op een later moment doen, dan vind je de schermafbeelding in je galerij terug. Van hieruit bewerk je de afbeelding of stuur je deze naar vrienden door.

Over de Samsung A7

Wist je dat deze smartphone meerdere keren is uitgebracht? Voor het eerst in 2015, gevolgd door modellen uit 2016 en 2017. Ook in 2018 bracht Samsung een A7 uit. Voor het maken van een schermafbeelding maakt het niet uit welk model je hebt: het werkt allemaal hetzelfde. Het gebruik van handgebaren is alleen bij de nieuwere toestellen mogelijk.

De A7 uit 2018 heeft een 6 inch super amoled display. Deze smartphone heeft een aardige triple hoofdcamera met dieptesensor. De resolutie is niet super, maar dit kun je ook niet verwachten van een toestel uit de A- serie. Aan de voorzijde een 24mp camera, wat voor een selfiecamera een hoge resolutie is.

Alternatief

Is er een beter alternatief voor de Samsung Galaxy A7? Jazeker is die er. In 2019/ 2020 is de Samsung Galaxy A71 uitgebracht. Deze heeft een heerlijk groot 6,7 inch super amoled display. Hij wordt aangedreven door een Snapdragon 730 processor met 6 of 8GB RAM geheugen. Dit model heeft een dual hoofdcamera met een hogere resolutie. Ook de selfiecamera is beter (32mp). De A71 heeft een intern geheugen van 128 GB. Dit kun je uitbreiden met een micro sd-kaart tot 1 TB.

Bekijk de Samsung Galaxy A71

Ben je gehecht aan je toestel met 6 inch scherm en wil je overstappen naar een ander model? Dan is de Samsung A40 misschien iets voor jou. Ook uit 2019 dus je hebt gelijk een nieuwer toestel. Deze smartphone heeft een 5,9 inch scherm en wordt aangedreven door een Exynos 7885 processor. Aan de achterzijde een dual hoofdcamera, aan de voorzijde een 25mp selfiecamera. De Galaxy A40 is vooral voordelig geprijsd en hiermee een goede koop. Voor ongeveer €195 koop je dit toestel.

Bekijk de Samsung Galaxy A40