276 views

Samsung A50 prijs, prestaties en specificaties

Populairste smartphones van nu:

Het bekende smartphonemerk Samsung heeft in 2019 de Galaxy A50 uitgebracht. Deze smartphone is de derde in het rijtje van drie nieuwe A-modellen. In dit artikel meer over de Samsung A50 prijs en belangrijke specificaties. Je ontdekt hoe goed deze telefoon tegenover andere modellen presteert.

Over de Samsung A50 (en A10 en A30)

De concurrentie onder smartphonemerken wordt steeds groter. Samsung ziet dat merken als Huawei en Xiaomi een groter marktaandeel krijgen. Consumenten stappen over op goedkope toestellen. Hierdoor moet Samsung wel met de stroom meegaan. Eerder werd bekendgemaakt dat Samsung de nieuwste M- serie op de markt brengt. Nu komt het ook met een geheel nieuwe A- serie. Dit zijn de volgende modellen:

  • A10: het goedkoopste en meest eenvoudige model
  • A20: beter
  • A30: iets duurder en beter
  • A50: mooiste toestel van deze vijf
  • A70: groot scherm

Samsung Galaxy A50 specificaties

De nieuwe A-serie bestaat uit toestellen met een kunststof behuizing. Dit geldt voor alle drie de modellen. Er is geen IP codering aanwezig. Hierdoor zijn deze smartphones niet waterdicht. Belangrijk om rekening mee te houden. De A50 heeft een 6,4 inch Super AMOLED. Dit is een hele verbetering ten opzichte van andere A-toestellen. Verder is de A50 voorzien van beschermend Corning Gorilla Glass. Hieronder de belangrijkste Samsung Galaxy A50 specificaties.

Android besturingssysteem

Net als alle Samsung toestellen draait ook de Galaxy A50 op het Android besturingssysteem. Dit is Android 9.0 (Pie). Een modern besturingssysteem met nieuwe functies. Door apps op de achtergrond te beperken ervaar je meer privacy. Bovendien biedt dit besturingssysteem een nieuwe bediening met behulp van gebaren. Samsung verzorgt minstens 3 jaar belangrijke beveiligingsupdates.

Processor en werkgeheugen Samsung A50

Het belangrijkste onderdeel is de processor. Deze bepaalt de snelheid van het toestel. Welke processor zit in de Samsung Galaxy A50 en wat kun je hiervan verwachten? Onder de motorkap ligt een Exynos 9610 octa-core processor. Deze processor behoort tot de 7-series van Exynos. Met deze processor is kunstmatige intelligentie mogelijk. Het heeft een geavanceerde beeldverwerkingseenheid, wat voor een goede fotografie ervaring zorgt. Het werkgeheugen is 6 GB RAM groot. Er is echt ook een model met 4 GB RAM geheugen verkrijgbaar. Gezien de snelle ontwikkelingen is het beter om voor 6 GB RAM te gaan.

Benieuwd naar de prestaties van dit toestel? De processor heeft een maximale kloksnelheid van 2,3 gigahertz. Dit is echt een stuk sneller dan de A30 (1,8 gigahertz) en de A10 (1,6 gigahertz). De processor kan sneller schakelen en gaat ook zuiniger met de batterij om. De Exynos 9610 is speciaal voor smartphones uit het hoge middensegment ontwikkeld. Voordeel van deze processor is dat je hier ook zware games mee kunt spelen.

Opslagruimte en uitbreidbaar geheugen

Zoals gezegd is de A50 verkrijgbaar met 6 GB of 4 GB RAM geheugen. Het model met 6 GB RAM geheugen heeft een interne opslagruimte van 128 GB. Bij het andere toestel bedraagt de opslagruimte 64 GB. Voor normaal gebruik is dit voldoende. Wil je het geheugen uitbreiden, maak dan gebruik van het kaartslot. Hierin past een micro sd-kaart tot 512 GB.

Fotocamera’s van de Galaxy A50

Gebruik jij je smartphone ook zo vaak als fototoestel? Juist daarom zijn cameraspecificaties erg belangrijk. Wat een geluk: de Samsung Galaxy A50 is uitgerust met een triple hoofdcamera. De drie cameralenzen hebben een resolutie van 25, 8 en 5mp met ultrawide en dieptesensor. Een dieptecamera kan beter afstanden inschatten, situaties herkennen en de instellingen hierop aanpassen. Ook voor portretfoto’s is een triple camera een echt pluspunt. Aan de voorzijde een 25mp selfiecamera met HDR ondersteuning.

Ontdek nog meer over deze Samsung smartphone

Dit model heeft een niet verwijderbare 4000 mAh batterij. De batterij kan snel opgeladen worden, iets dat bij de A10 niet mogelijk is. Verder is het toestel uitgerust met Bluetooth 5.0, NFC en usb 2.0 (type-c). Uiteraard ondersteuning voor Samsung Pay, AR stickers, dual Messenger en nog veel meer. Let op: deze laatste specificaties vind je ook bij de Galaxy A30 maar niet bij de Galaxy A10.

Samsung A50 prijs

Ook zo benieuwd naar de Samsung Galaxy A50 prijs? Dit toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en blauw. Het model is als eerste op de Indiaanse markt verkrijgbaar. Consumenten betalen omgerekend €446. Voor de Europese markt zal de Samsung A50 prijs wat hoger komen te liggen. Rekenen op een vanaf prijs van €450.

Alternatief Galaxy A50

Een goed en vergelijkbaar alternatief is de Samsung Galaxy A9 uit 2018. Dit model wordt aangedreven door een Snapdragon 660 processor met 8 GB RAM geheugen. Aan de achterzijde maar liefst vier cameralenzen met dieptesensor en 2 x optische zoom. De Galaxy A9 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en roze.

Zetten we de A9 tegenover de A50, dan is de Samsung Galaxy A9 in alle opzichten toch wat beter. Dit model is verkrijgbaar met een opslagruimte van 64 of 128 GB. Voor een toestel met 128GB betaal je ongeveer €475.

Bekijk de Samsung Galaxy A9 (128 GB)

Conclusie: de Galaxy A50 is een modern toestel dat helemaal binnen de A-serie past. Toch is deze niet direct beter dan de A9 uit 2018.