381 views

Oprolbare smartphone 2019/ 2020

Populairste smartphones van nu:

Is smartphonefabrikant LG de eerste met een oprolbare smartphone (2019 of 2020)? Die kans lijkt groot, zo blijkt uit een toegewezen patent. Toch kunnen ook andere smartphonemerken binnenkort met een oprolbare display komen. Dit is het antwoord of de tegenhanger van de opvouwbare smartphone.

Oprolbare of opvouwbare smartphone

Smartphones worden steeds groter. Een display van 6,4 inch is heel normaal geworden. Eigenlijk best wel een vreemde ontwikkeling. De allereerste mobiele telefoons waren zo groot dat ze niet eens in een broekzak paste. Fabrikanten ontwikkelden steeds kleinere modellen. Met het verdwijnen van de gsm en de komst van de smartphone hebben we juist weer behoefte aan een groot model, waarbij vooral het scherm flink moet zijn.

Samsung komt medio 2019 met de Samsung Galaxy Fold: een opvouwbare smartphone met 7,3 inch scherm. hierbij is dit model dus ook als tablet te gebruiken.

Een alternatief is de opvouwbare smartphone. hierbij is het display op te rollen tot een handzaam pakketje. Voordeel is de compactheid, die mogelijk nog beter is dan bij de opvouwbare smartphone.

LG oprolbare smartphone 2019

Het merk LG toonde in 2018 de oprolbare tv met een 65 inch scherm. Eind 2018 heeft LG patent aangevraagd op de oprolbare smartphone. Het moet hierbij de eerste smartphone worden met oprolbaar display. Hoe ziet dit eruit?

Deze smartphone is voorzien van een groot en flexibel display. aan weerszijden is een smalle behuizing aanwezig. De linkerkant van de behuizing is iets breder en toont algemene informatie zoals datum en tijd. Ook de batterijstatus is hier zichtbaar. Dit komt overheen met het vergrendelscherm van een gewone smartphone. Doordat het linker gedeelte van de behuizing breder is, past hier ook een styluspen in (niet duidelijk). Mogelijk is hier ook ruimte voor een cameralens, mocht deze in vergrendel modus beschikbaar zijn (dit is wel bij de gewone smartphone het geval).

Aan de rechterkant een knop om het scherm in en uit trollen. Het kan hier echter ook om een algemene bedieningsknop of een homeknop gaan. Dit is in het patent niet helemaal duidelijk.

Vooral het display is interessant, omdat deze net als de tv volledig inrolt. Het was voor LG een hele uitdaging om de kwaliteit van het scherm hoog te houden. De oprolbare tv heeft een 4k beeldkwaliteit. Hoe dit bij de LG oprolbare smartphone uitziet, is niet duidelijk. Je mag op zijn minst minimaal full hd-kwaliteit verwachten.

3D camera en 3D audio

Vernieuwend zijn de 3D camera en 3D audio. Deze smartphone is voorzien van meerdere camera’s met de mogelijkheid tot het maken van 3D foto’s. de audio output loopt waarschijnlijk over het display of in de behuizing. Je kunt dus in ieder geval rekenen op stereo luidsprekers met 3D geluidseffecten.

Bekijk de best verkochte LG smartphones

Oprolbare smartphone van verschillende merken

LG is niet de eerste die aan een smartphone met oprolbaar display (rollable smartphone) werkt. Ook Sony is hier al enige tijd mee bezig. Het gaat hier niet alleen om een oprolbaar model zoals LG dat bedoelt, maar ook om een smartphone die je met de hand kunt vouwen of rollen. Praktisch? Niet altijd. Leuk? Dat wel! We wachten in spanning af.

Volg deze website en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van smartphones en gadgets.