344 views

Oppo Reno kopen: prijs en specificaties

Populairste smartphones van nu:

De Oppo Reno kopen? Dit is het nieuwste model van het merk met een 6,4 inch-scherm en uitstekende processor is dit toestel voorzien van een Triple camera met TOFlens. Dit betekent dat je foto’s in 3D maakt. Ontdek de Oppo Reno specificaties en de prijs.

Oppo opkomend merk in Europa

Misschien heb je nog niet veel over Oppo gehoord, maar het is een opkomend merk in Europa. Deze smartphonefabrikant is in China gevestigd. Ze produceren voordelige smartphones, waarmee ze de markt veroveren. Om het vertrouwen te winnen gaf Oppo eind 2018 een kijkje in de eigen smartphonefabriek. Hierbij lieten ze zien dat ze premium smartphones tegen een acceptabele prijs verkopen.

Feit: Oppo is een dochterbedrijf van BKK Electronix, waartoe ook OnePlus En Vivo behoren.

Oppo Reno design (ontwerp)

De Oppo Reno is vanaf april 2019 verkrijgbaar. Het betreft hier een smartphone met 6,4 inch amoled display. Het is niet bekend of dit toestel een kunststof of aluminium behuizing heeft. Veel Oppo toestellen hebben een kunststof behuizing, de kans is groot dat de Oppo Reno dit ook heeft. Het toestel is in ieder geval niet stof- en waterdicht. Dit zijn de meeste goedkope smartphones niet!

Het toestel draait op het besturingssysteem Android 9.0. Dit wordt ook wel Android Pie genoemd. Oppo heeft dit uitgebreid met ColorOS6, wat voor een betere gebruikerservaring zorgt.

Prestaties: processor en werkgeheugen

Een van de belangrijkste onderdelen van een smartphone is de processor. De Reno is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 710 processor. Het betreft een octa core processor met 8 kernen en 8 GB RAM geheugen. Hierdoor kan deze smartphone verschillende taken tegelijkertijd uitvoeren. Overigens is er ook een versie met 6 GB RAM geheugen verkrijgbaar. Verwacht wordt dat deze smartphone net zo goed presteert als andere modellen uit het middensegment.

Camera: specificaties en intern geheugen

Dit toestel heeft uitstekende cameraspecificaties. Aan de achterzijde een triple camera met 3 lenzen: 48mp, 20mp en een TOF 3D camera. Wat kun je met een TOF camera? Dit is de afkorting van Time Of Flight camera, een camera die zowel lengte, breedte als diepte waarneemt. Hierdoor is het mogelijk om 3D foto’s te maken. TOF camera’s gaan we in de toekomst steeds vaker tegenkomen. Het is de bedoeling dat de camera 5 x lossless zoom heeft, waarmee je objecten 5 keer vergroot zonder kwaliteitsverlies.

De selfiecamera (voorzijde) heeft een resolutie van 16mp. Filmen kan met de hoofdcamera in ultra HD kwaliteit. Met de selfiecamera film je in HD kwaliteit.

Voor het opslaan van foto’s en filmpjes is er genoeg opslagruimte beschikbaar. Deze smartphone is verkrijgbaar met 128 GB of 256 GB opslagruimte. Wie dit wil uitbreiden kan dit met een micro SD kaart tot 256 GB.

Bestel een micro SD kaart

Over de accu en het opladen van de Oppo Reno

Met een 4000 mAh batterij heeft dit toestel een spreektijd van ongeveer 22 uur. Dit toestel wordt opgeladen middels de micro usb 3.1 aansluiting. Mogelijk kan deze smartphone ook snelladen, maar draadloos laden is uitgesloten. Dit zie je alleen bij de duurdere toestellen terug.

Connectiviteit van deze Oppo smartphone

Connectie maak je middels wifi, wifi direct, hotspot en dual-band. Misschien zegt je dit niet zoveel, maar de smartphone is in ieder geval voor alle dingen bruikbaar. Hij ondersteunt het 4G en 4G+ netwerk. Er is bluetooth 5 aanwezig, wat echt wel een pluspunt is. Het gaat hier namelijk om de nieuwste en meest veilige bluetooth versie. Verder is de Reno voorzien van GPS en NFC (met de smartphone betalen). Ontgrendelen kan met de vingerafdruksensor, wat wel zo gemakkelijk en veilig is.

Oppo Reno kopen: prijs

Deze smartphone is in verschillende kleuren te koop. De Oppo Reno prijs ligt ergens tussen de €369 en €469. Een en ander is afhankelijk van de opslagruimte.

Een goed alternatief voor de Oppo Reno is de Oppo RX17 Neo.

Bekijk de Oppo RX17 Neo

Mocht de Oppo Reno in Nederland beschikbaar zijn, dan vind je deze via onderstaande link (het model staat dan bovenaan in de lijst).

Controleer de beschikbaarheid van de Oppo Reno