124 views

iPhone X specificaties en prijs

Populairste smartphones van nu:

De iPhone X is de special edition smartphone van Apple. Met de krachtige A11 Bionic chip, 5,8 inch oled scherm en de meest geavanceerde technologie is dit de smartphone van 2017/ 2018, maar nog steeds een goede keus. IPhone X kopen los toestel? Ontdek de belangrijkste specificaties.

Design en scherm

De Apple iPhone X is één en al scherm en voorzien van een glazen behuizing. Het 5,8 inch Super Retina scherm geeft een hoge helderheid en prachtige kleuren weer. Met een contrastverhouding van 1.000.000:1 zien alle beelden er haarscherp uit. Bekijk filmpjes en foto’s in oogverblindende kleuren, het scherm lijkt tot leven te komen. Het oled scherm voldoet aan de standaardwaarden van iPhone. Er is gebruik gemaakt van het meest duurzame glas en chirurgisch roestvrijstaal. De iPhone X is water- en stofbestendig en voorzien van ip67 certificering.

Het design valt op dankzij het display, dat de rondingen helemaal tot aan de hoeken volgt. De notch aan de bovenkant van het toestel is onderscheidend van andere modellen.

Dubbele camera

Met de dubbele 12 megapixel camera aan de achterzijde maak je de mooiste foto’s. De twee lenzen, bestaande uit een f1.8 groothoeklens f2.4 diafragma telelens, ondersteunen beiden optische beeldstabilisatie. Apple heeft hier een nieuw kleurenfilter, verbeterde zoom en diepere pixels aan toegevoegd.

De 7 megapixel frontcamera is voorzien van Animoji, waarbij het mogelijk is om met 3D emoji’s gezichtsuitdrukkingen na te bootsen. De camera kan meer dan 50 gezichtsspierbewegingen herkennen en deze vertalen naar Animoji. Dankzij de portretmodus maak je professionele portretfoto’s met mooie belichtingseffecten. De frontcamera is tevens de truedepth camera, ter ondersteuning van Face ID.

Inloggen met Face ID

Doordat de iPhone X is voorzien van een edge-to-edge design, is de homeknop verdwenen. Om in te loggen op het toestel wordt gebruik gemaakt van Face ID. Door middel van machine learning detecteert de iPhone X het gezicht met veranderende gezichtsbeharing, bril of hoofddeksels. Het maakt gebruik van een 3D kaart, waardoor misleiding door middel van foto’s of maskers niet mogelijk is. Face ID analyseert ruim 30.000 punten en herkent op deze manier je gezicht, ook bij minder licht. Het Face ID gezichtsherkenningssysteem is alleen geïntegreerd bij de iPhone X.

A11 Bionic chip voor krachtige prestaties

De nieuwste A11 chip is vele malen krachtiger dan zijn voorgangers. De prestaties zijn ruim 25% sneller dan de A10 chip. Dankzij de zes kernen beschikt de A11 chip niet alleen over een snellere gpu, ook gaat de batterij ruim twee uur langer mee dan bij de iPhone 7. Uiteraard is draadloos opladen bij de nieuwste iPhone X mogelijk.

Navigeren op de iPhone X is nu nóg eenvoudiger gemaakt. Gebruik niet langer de knop maar navigeer door middel van swipen.

De iPhone X biedt een verbeterde augmented reality ervaring. Daarnaast is het toestel voorzien van een nieuwe versnellingsmeter en gyroscoop, waarmee de sensors nauwkeuriger werken dan de vorige modellen.

Bekijk de iPhone X

iPhone X kopen: los toestel

Wie niet zit te wachten op een abonnement met telefoon, kan kiezen voor de iPhone X. Deze koop je als los toestel. Dit model is beschikbaar met 64 gigabyte of 256 gigabyte opslagruimte. Het toestel is uitgebracht in de kleuren zilver en spacegrijs. De iPhone X wordt geleverd inclusief usb-lichtnetadapter, lightning-naar-usb-kabel en airpods met lightning connector. Voor een toestel met 64 GB betaal je ongeveer €889. Dit is een stuk goedkoper dan de nieuwere iPhone Xs (Max) en Xr, waar je al snel tot €1200 voor kwijt bent.