490 views

Abonnement zonder toestel

Populairste smartphones van nu:

Op zoek naar een abonnement zonder toestel? Dan ga je voor een sim only abonnement. Je ontvangt belminuten en data (internet) zonder smartphone. Want die heb je al of koop je zelf. Het voordeel van een abonnement zonder toestel is dat je hier een hoop kosten mee bespaart. Je zit bovendien nergens aan vast.

Wat is een sim only abonnement?

Een abonnement zonder toestel noem je ook wel een sim only abonnement. Dit betekent dat je alleen een simkaart krijgt. Aan deze simkaart hangt een mobiel abonnement vast.  Je maakt gebruik van onbeperkte of beperkte belminuten en data/mobiel internet. Hoe dit eruit ziet hangt van je eigen keuze af.

Het voordeel van een abonnement zonder toestel

Waarom zou je kiezen voor een abonnement zonder toestel? Ten eerste omdat je zelf al een smartphone hebt. Hier ben je nog steeds tevreden over en je hoeft geen nieuw toestel. In dit geval zou het onze zijn om voor een abonnement inclusief smartphone te gaan.

Een andere reden is omdat een abonnement zonder toestel veel voordeliger is. Wanneer je namelijk een telefoonabonnement inclusief smartphone neemt dan betaal je maandelijks extra kosten. Je moet immers de smartphone terug betalen. Met een sim only abonnement kun je wel tot € 50 per maand aan abonnementskosten besparen.

Over de nadelen

Natuurlijk heeft een abonnement zonder toestel ook wat nadelen. Stel dat je aan een nieuwe smartphone toe bent. Tegenwoordig betaal je voor een goede smartphone al snel tussen € 500 en € 1000. Niet iedereen heeft het geld direct beschikbaar.

Met alleen een sim only abonnement moet je toch echt zelf op zoek naar een nieuwe smartphone. Maar je moet er ook het geld voor hebben. Heb je niet, dan zit die nieuwe smartphone er niet in.

Zelf nog even een smartphone uitkiezen

Aan een abonnement alleen heb je niet veel wanneer je geen smartphone hebt. Heb je er nog geen dan moet je er eentje aanschaffen. Omdat er zoveel aanbieders zijn zie je vaak ook wisselende prijzen. Het is vaak interessant om bij een webwinkel te kijken die verschillende aanbieders onder zijn dak heeft. Dit maakt het vergelijken een stuk gemakkelijker.

Kijken voor een iPhone, een Samsung, de nieuwste Huawei smartphone of toch een ander merk? Bekijk alle aanbieders en vergelijkt de prijzen goed met elkaar. Hier kun je echt veel op besparen!

Bekijk en vergelijk alle smartphones

In dit overzicht staan de meest populaire smartphones bovenaan. Zo zie je direct waar anderen voor kiezen.

Abonnement zonder toestel met onbeperkt internet

Maak jij ook zoveel gebruik van het internet op je smartphone? Niet zo vreemd, meer dan 70% van het internetverkeer bestaat al uit mobiel verkeer. Dit is verkeer afkomstig van smartphones en tablets. Alleen het bedrijfsleven is wel zeer actief op desktop PC/laptop.

Een abonnement zonder toestel met onbeperkt internet is wel zo prettig. Want mobiele data kan aardig in de kosten lopen. Wanneer je kiest voor een abonnement met onbeperkt internet hoef je niet geval niet naar je dataverbruik te kijken.

Een abonnement met onbeperkt internetten is natuurlijk wel iets duurder maar je krijgt er veel voor terug. Zo betaal je voor een sim only abonnement met onbeperkte databundel en onbeperkte belminuten tussen de € 20 (budget mobiel) en € 40 (Vodafone). Deze prijzen dateren van eind mei 2020.

Over het algemeen zit je bij de providers Tele2, T-Mobile of KPN het beste. Hier betaal je tussen de € 25 en € 35 voor bovengenoemd abonnement. Waarbij ook wel eens gebruik maakt van een uitstekende service en goede dekking.

Een goedkoop abonnement zonder toestel

Ben jij ook iemand die echt op de prijzen met? Speelt jouw budget een belangrijke rol bij het maken van een keuze? Je bent je niet de enige in! Abonnementen zijn al duur genoeg. Voor hij was Nederland zelfs het duurste met betrekking tot het internetabonnement op smartphones. Vooral bij bezoek aan het buitenland werden er flinke kosten in rekening gebracht.

Gelukkig is dit nu door vrijwel de hele Europese Unie gelijk getrokken. Maar dan nog blijft het belangrijk om goed op je centen te laten. Een goedkoop abonnement zonder toestel is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 10 per maand. Houdt er dan wel rekening mee dat je een beperkt aantal belminuten en data hebt. Wie weinig belt en ook weinig met zijn smartphone het internet bezoekt kan je er best mee wegkomen.